Peru Jose Luis Barboza Gonzáles
Kód: 953/501Detailní popis produktu
Jose Luis Barboza Gonzales pracuje v družstvu JUMARP (Cooperativa De Servicios Múltiples Juan Marco El Palto). Jeho otec je zakládajícím členem a Jose Luis spolupracuje s družstvem od roku 2003. Jose Luis vede sběr a kontrolu kvality družstva. Farma Lose Juliuse má rozlohu 3 hektarů.
Napříč Peru používá většina drobných producentů podobný model produkce. Velikost farem je malá a většina rodin se spojuje, aby přispěla potřebnou prací - od prořezávání, odplevelení, hnojení - k úspěšné sklizni kávy.Během sezóny sklizně je káva selektivně ručně vybírána. Tento proces náročný na práci obvykle zahrnuje celou rodinu..
Po sklizni se třešeň ručně třídí, aby se odstranily poškozené nebo nezralé třešně. Po roztřídění je třešeň rozvlákněna. Většina rodin má na své farmě mechanický nebo ruční bubnový rozvlákňovač, obvykle v blízkosti domu. Po rozvláknění je káva fermentována v nádrži po dobu nejméně 18 a až 40 hodin v závislosti na podnebí (vyšší nadmořské výšky často vyžadují delší dobu í kvůli nižším teplotám vzduchu). Po fermentaci se káva promyje v čisté vodě.
Infrastruktura sušení se v Peru velmi liší. Někteří farmáři používají zakryté vyvýšené "postele" a jiní mají „carpa solar“ - vyvýšenou sušárnu, často nad skladem nebo dokonce svým domovem.Káva schne v průměru asi 20 dní a bez ohledu na způsob sušení se musí pravidelně otáčet, aby se zajistilo rovnoměrné sušení.
Doplňkové parametry
Kategorie: | K Á V A |
---|---|
Záruka: | 4 měsíce od data pražení |
doplnit