Peru Jose Luis Barboza Gonzáles

Kód: 953/501
Neohodnoceno
Značka: cafe60
od 115 Kč / ks

Zvolte variantu

Ta to káva je certifikovanou organickou a Fairtrade kávou. 

cup score: 85-86 

Detailní informace

váha: 200
Skladem | 253/200
Můžeme doručit do: 1.6.2023
211 Kč / ks
váha: 500
Skladem | 553/500
Můžeme doručit do: 1.6.2023
462 Kč / ks
váha: 1000
Skladem | 153/100
Můžeme doručit do: 1.6.2023
885 Kč / ks
váha: 100
Skladem | 953/501
Můžeme doručit do: 1.6.2023
115 Kč / ks

Detailní popis produktu

Jose Luis Barboza Gonzales pracuje v družstvu JUMARP (Cooperativa De Servicios Múltiples Juan Marco El Palto). Jeho otec je zakládajícím členem a Jose Luis spolupracuje s družstvem od roku 2003. Jose Luis vede sběr a kontrolu kvality družstva. Farma Lose Juliuse má rozlohu 3 hektarů.

Napříč Peru používá většina drobných producentů podobný model produkce. Velikost farem je malá a většina rodin se spojuje, aby přispěla potřebnou prací - od prořezávání, odplevelení, hnojení - k úspěšné sklizni kávy.Během sezóny sklizně je káva selektivně ručně vybírána. Tento proces náročný na práci obvykle zahrnuje celou rodinu..

Po sklizni se třešeň ručně třídí, aby se odstranily poškozené nebo nezralé třešně. Po roztřídění je třešeň rozvlákněna. Většina rodin má na své farmě mechanický nebo ruční bubnový rozvlákňovač, obvykle v blízkosti domu. Po rozvláknění je káva fermentována v nádrži po dobu nejméně 18 a až 40 hodin v závislosti na podnebí (vyšší nadmořské výšky často vyžadují delší dobu í kvůli nižším teplotám vzduchu). Po fermentaci se káva promyje v čisté vodě.

Infrastruktura sušení se v Peru velmi liší. Někteří farmáři používají zakryté vyvýšené "postele" a jiní mají „carpa solar“ - vyvýšenou sušárnu, často nad skladem nebo dokonce svým domovem.Káva schne v průměru asi 20 dní a bez ohledu na způsob sušení se musí pravidelně otáčet, aby se zajistilo rovnoměrné sušení.

Doplňkové parametry

Kategorie: K Á V A
Záruka: 4 měsíce od data pražení

doplnit